Resepi asal : Kak Hani @ Ringo
Bahan-bahan ( 4 orang )
- 30 ekor udang (kupas kulit belah belakang)
- garam secukup rasa
- 1 sb air perahan halia
- 2 sb tepung ubi
- minyak untuk menggoreng
- 5 sb mayones
- 1 sb condense milk
- salad (lettuce, cucumber, celery - potong nipis memanjang)
Cara-cara
- Basuh bersih udang, gaul dengan garam dan air halia. Ketepikan sebentar.
- Potong sayuran, letak dalam pinggan.
- Dalam bowl, kacau mayones dengan condense milk.
- Panaskan minyak. Gaul 1 dengan tepung ubi. Goreng hingga kekuningan, tos minyak. Masukkan kedalam 3, gaul rata. Hidangkan diatas 2. Siap
Hello Azie, Saya di Intan Rosnita blog nak chabut nampak your callsign and being a talented busybody saya buat U turn datang sini.
ReplyDeleteWow! That dish looks delicious. Ada lagi ke?
Saya suka your mee kicap. WhoooHooo! It looks soooo delicious. Boleh dapat wangi dia disini pun, ha ha.
Regret my bahasa is jurassic sebelum Merdeka, so dare not comment in Bahasa too much,...takut get mistaken for marriage proposal, lecheh tu, ha ha.
Just kidding.
You have a great year of the Ox and happy cooking. Best regards, Lee.